De vakantie is voorbij, onze schoolfotografen zijn weer begonnen!

De vakantie is voorbij, onze schoolfotografen zijn weer begonnen!

En daar zijn wij heel blij mee…

Aan de andere kant zijn we er ons heel erg van bewust dat de strijd met het coronavirus nog niet definitief voorbij is. Daarom zullen wij ons uiterste best doen om veilig te blijven werken volgens de nieuwste richtlijnen van het RIVM en specifiek het protocol wat afgegeven is door de PO raad waarin staat dat externe professionals weer welkom zijn:

https://po.lesopafstand.nl/app/uploads/Protocol-volledig-openen-basisonderwijs.pdf

In de praktijk betekent dit het volgende:

  • Bij het inrichten van onze fotostudio’s maken we deze ‘coronaproof’ door o.a. te letten op looprichtingen, afstand tot leerlingen en volwassenen, ventilatie etc.
  • We kunnen een traditionele groepsfoto maken met de leerkracht op 1,5 meter maar kunnen ook een mooie groepsfoto samenstellen uit de individuele portretfoto’s
  • De afscheidsfoto van groep 8 kan ook gewoon gemaakt worden door deze samen te stellen.
  • We nemen zelf ruime podiumdelen mee waar de leerlingen veilig zelfstandig op kunnen stappen.
  • Onze fotografen blijven op minimaal 1,5 meter van leerlingen en docenten en wassen regelmatig tussendoor hun handen.
  • Bij corona gerelateerde klachten en/of na contact met besmette personen laten onze fotografen zich direct testen en blijven ze thuis.
  • We maken een iets aangepaste fotoserie waardoor we in staat zijn om op afstand te blijven.
  • Kinderen kunnen door elkaar gefotografeerd worden, dit hoeft dus niet persé met de hele groep in één keer.
  • Het maken van broertjes/zusjes foto’s die op dezelfde school zitten is geen probleem. Voor het maken van broertjes/zusjes foto’s met kinderen die (nog) niet op dezelfde school zitten hebben we graag vooraf overleg met de schoolleiding. Zeker zolang ouders (voor het begeleiden van de allerkleinsten) vanwege de coronamaatregelen nog niet welkom zijn op school.

Door het nemen van al deze maatregelen zijn wij er van overtuigd dat het maken van schoolfoto’s op een veilige en verantwoorde wijze plaats kan vinden. Onze fotografen verheugen zich er op om de mooiste foto’s van uw kinderen te mogen komen maken!

Deel dit bericht